Kristian_Björk_Sceneve_1

Kristian Björk

Kristian Björk, Sceneve Oy:n toimitusjohtaja, on tapahtumakonsultoinnin ammattilainen.

Tapahtumakonsultin työssä Kristian auttaa yrityksiä yksilöllisten ja elämyksellisten tapahtumien suunnittelusta presentaatioiden digitalisointiin.

Työurallaan Kristian Björk on nähnyt ja kokenut harvinaisen paljon tapahtumien ja tilaisuuksien saralta. Tähän sisältyy pitkä tovi elämää kotimaisissa ja ulkomaisissa seurapiireissä sekä suurenluokan yleisötapahtumissa. Siellä jos missä näkee kaikenlaista. Kristianin jalat pysyvät silti tukevasti maassa.

Asiakkaille pitkästä ja monipuolisen kirjavasta kokemuksesta on rahanarvoista hyötyä. Vasta nähtyä maailmanluokan yltäkylläisyyden hyvässä ja huonossa, on mahdollista sanoa mikä toimii ja mikä ei, mikä kannattaa ja mikä ei. Ilman kertynyttä kokemusta näkemykset toteutettavista mahdollisuuksista olisivat paljon suppeampia. Ilman näkemystä olisi luonnollista, että pian alkaisi toistaa itseään, toteaa Kristian.

Sceneve ei kuitenkaan tarjoa kaikkea kaikille, vaan ammattitaitoaan hyödyntäen sopivasti jotain jokaiselle. Sceneven yritystapahtumien järjestämiseen liittyviä palveluja käyttävät laajasti eri kokoluokkien ja eri toimialojen yritykset. Menestyminen ja menestyjänä pysyminen vaatii yrityksiltä pientä ponnistelua myös yritystapahtumien saralla. Kristian ratkaisee asiakkaidensa haasteet lyömällä rohkeat, mutta toimivat ratkaisut pöytään. Sceneve toteuttaa yritystapahtumat Helsinkiin ja muualle Suomeen samalla intohimolla ja rohkeudella.
Asiakkaiden omassa liiketoiminnassa on tarpeellista pitää focus tiukasti omassa tekemisessä ja bisneksen pyörittämisessä. Yritystapahtumissa tämä focus pitäisi yhtäkkiä osata siirtää aivan toisaalle ja aivan toiselle tasolle. Silloin markkinointipäälliköiden ja yritysten in-house tapahtumakoordinaattoreiden mielikuvituksen raja tulee vastaan. Tämä on täysin ok ja ihan yleistä, toteaa Kristian. Ihmiset ovat kiireisiä. Astuminen pois omalta osaamisalueelta sekoittaa rutiinit.

Rikkaalla mielikuvituksella ryyditetty tapahtumakonsultti tarjoaa erilaisen, rohkean ja sopivasti rajat rikkovan näkemyksen. Juuri sitä yleensä kaivataankin. Ja tietysti sitä, että asiat etenee sulavasti. Me haluamme auttaa asiakkaitamme ja tarjota pöytään toimivat ratkaisut.
Yritystapahtuman järjestäminen ei tunne käsitettä "tylsät toimialat", toteaa Kristian. Itse asiassa, jos jotain toimialaa haluaa yleistäen pitää tylsänä, niin tylsähän on hyvä! Me emme missään nimessä tavoittele vain upeita keikkoja. Suurin osa asiakkaistamme pyörittää aivan arkipäiväisiä yrityksiä – ja se on hienoa!

Hyvällä mielikuvituksella arkisesta saadaan tehtyä mahtavia ja kekseliäitä juttuja. juuri arkipäiväisillä toimialoilla on paras mahdollisuus yllättää niin yrityksen oma henkilöstö kuin yritykset sidosryhmät ja asiakkaat hieman erilaisessa ympäristössä, silti pysyen oman ”viihdemukavuusalueen” sisällä. Tarvitsee vain hetkeksi astua ulos omasta normaalista. Tässä autamme asiakasyrityksiä onnistumaan.
Yhden miehen voimin ei yritystapahtuman järjestäminen luonnollisesti onnistu. Kristian toimiikin tapahtumissa eräänlaisena orkesteria johtavana kapellimestarina. Kristianin ”orkesteri” muodostuu vuosikymmenien kontakteista artisteihin, show-bisneksen moniosaajiin, alan sidosryhmiin ja viranomaisiin.

Hyvä orkesteri osaa soittaa yhteen. Vallitsee luottamus, joka toimii ilman kyseenalaistamista. Hierarkia ja vastuunjako ovat kristallinkirkkaita. Kaikki pysyvät samassa sävelessä, toinen toistaan tukien. Kun orkesterin soitto kuulostaa hyvältä, niin se on hyvää. Kun ihmisillä on hauskaa ja he viihtyvät, on myös yritystapahtuma onnistunut. Niin yksinkertaista se on.

Toimiva verkosto toteuttaa itse itseään, kuin omalla tekoälyllä konsanaan. Uskomattomia asioita voi tapahtua, kun tuntee oikeat ihmiset, luottamus on vahva ja asiat tehdään vastuullisesti sekä palavalla intohimolla, kertoo Kristian.

Kristian ja hänen verkostonsa tekevätkin lähes mahdottomasta mahdollisen. Ei kehuskellen, vaan isällisesti neuvoen ja asiakasta kuunnellen, toteaa Kristian.

Yritystapahtuman järjestäminen on saumattomasti toimivaa tiimityötä parhaimmillaan.
Kun yritystapahtuman suunnittelua yhdessä tuumin starttaillaan, tulevasta tapahtumasta avoimesti keskustellaan ja tapahtumakonsultti kertoo inspiroivia tarinoita, jakaa kokemuksia ja sparrailee asiakasta. Asiakas puolestaan kertoo liiketoiminnastaan, toiveistaan yritystapahtumalle ja siihen liittyvistä haasteista. Tapahtumakonsultti kuuntelee, punoo juonen yhteen ja heittää kehään asiakaskohtaisesti räätälöidyt ideat.

Tässä kohtaa on hyvä todeta, että myös rennon keskustelun ilmapiirissä luottamukselliset asiakasreferenssit pysyvät luottamuksellisina. Tapahtumakonsultille idearikas keskustelu vaatiikin tilanteen kohtaamisen oikealla asenteella. Asetelman pelisääntöjen tulee olla selvät. Ilman pelisääntöjä ja luottamusta, rautaisten ideoiden kivet jäävät kääntämättä.

Kaikki kuitenkin alkaa yhteydenotosta. Sitä emme voi tehdä puolestasi. Voimme rehellisesti kertoa, että yhteydenotto kannattaa. yritystapahtuman järjestäminen on monisyinen kokonaisuus, joka vaatii osaamista ja kokemusta. Auta siis meitä auttamaan sinua. Keksimme varmasti uutta ja erilaista, pidämme budjetin kurissa ja viemme tavoitteet maaliin.